de Loopsjoon
Cor van Haaren

Welkom op mijn website:   de Loopsjoon
Datum

Wedstrijden

Datum

Uitslag

15-08

Baanwedstrijd Unitas23-08

Coriotrail

01-07-2020

Heidekamppark Time Run

06-09

Den Drieschloop12-09

Trappenmarathon ( verplaatst )13-09

st. PietersbergtrailNieuws uit de regio


Terug naar overzicht

22-04-2020

Een klein beetje licht in de tunnel voor de kids

Versoepelde maatregelen voor de sport
Premier Rutte heeft zojuist in de persconferentie het volgende (mede gebaseerd op het advies van het Outbreak Management Team) bekend gemaakt:

Alle huidige maatregelen binnen de sport tegen de verspreiding van het coronavirus gelden nog tot en met dinsdag 28 april. Deze maatregelen zijn van kracht voor alle sportfaciliteiten, sportclubs en evenementen.
De huidige, algemeen geldende coronamaatregelen, zijn tot en met 20 mei verlengd
Voor de sportsector zetten we de versoepelde maatregelen op een rij.
Zojuist is besloten dat per 29 april:

Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding buiten mogen trainen waarbij de anderhalve meter-maatregel niet geldt
Voor jongeren van 12 tot en met 18 geldt hetzelfde maar mét inachtneming van de anderhalve meter-maatregel
Wij zijn nu bezig om deze versoepelde maatregelen in kaart te brengen voor de atletiek en we streven ernaar op uiterlijk vrijdag 24 april met definitieve richtlijnen voor onze clubs te komen.

Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties individueel de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen.
Samen hardlopen of gezamenlijk trainen vormt nog altijd een te groot risico en ons advies volgt uit de adviezen van het RIVM om dit niet te doen. Bovendien merken we dat individuele hardlopers zich goed aan de maatregelen houden en dat hardlopen zoals het nu gedaan wordt, heel erg goed gaat. Hardlopers blijven alleen lopen en houden de afstandsregels in acht*
Het huidige verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht wordt verlengd tot 1 september
Ook al beseffen wij dat de intelligente lock-up ons grotendeels blijft raken, zijn we verheugd dat vanaf 29 april de jeugd weer kan sporten en dat we individueel kunnen blijven hardlopen. Wij willen alle betrokkenen dan ook vragen zoveel als mogelijk hun medewerking te verlenen zodat we samen de atletieksport weer op gang kunnen krijgen. Door verantwoord te sporten en de regels en adviezen op te volgen, geven we samen sturing aan de toekomst van atletiek!Terug naar overzicht


 


 

 


 

 

  

010693